.

Villa Loosdrecht

Functie: moderne bungalow
Opdrachtgever: particulier opdrachtgeverschap
Locatie: Loosdrechtse plassen | Amsterdam

BVO: 170 m²

De opdrachtgevers, een echtpaar waarvan de kinderen inmiddels uit huis zijn, hebben de wens om op hun eiland aan de Loosdrechtse Plassen een nieuw buitenhuis te betrekken. Hier willen zij zowel van het uitzicht kunnen genieten als intiem samen kunnen zijn, zonder gestoord te worden door de activiteiten op het water.

Buro Ruim heeft een ontwerp gemaakt op de kop van het eiland, waarbij elke ruimte een eigen oriëntatie naar het water heeft; de slaapkamer op het oosten, de woonkamer naar het zuiden met uitzicht op de grote plas, de keuken naar het westen en de studeerkamer naar het noordwesten.

De vier ruimten zijn verbonden door een gang die dwars door het huis heen loopt en binnen visueel met buiten verbindt. Van buiten oogt het huis gesloten, maar eenmaal binnen is er maximaal zicht op het water en de omgeving.

Buro-Ruim_Villa-Loosdrecht_-facade
Buro-Ruim_Villa-Loosdrecht_-exterieur
Buro-Ruim_Villa-Loosdrecht_-uitzicht
001-000website Layout2

MEER ARCHITECTUUR